Languedoc-Roussillon regionen

Huset ligger i Languedoc-Roussillon regionen, der er den varmeste og mest solrige i Frankrig. Huset ligger i en meget lille kort over frankrigmiddelalderlandsby for foden af Pyrenæerne.

Landsbyen ligger ved route national N116, der går fra Perpignan og videre op i bjergene mod lilleputstaten Andorra. Der er ca. 60 km. til Perpignan, ca. 100 km. til Andorra, og ca. 1 times kørsel til Middelhavet.

Frankrig er forståeligt nok danskernes foretrukne feriemål, og hver region har da også sit eget særkende og sine egne seværdigheder.

Af seværdigheder kan jeg bl.a. nævne Carmargue-deltaet med sin velbevarede natur, hvor der den dag i dag kan opleve store flokke af hvide heste, sorte tyre og lyserøde flamingoer.pont du gard

Området byder også på masser af historie, bl.a. ruinerne af Kartherernes forhenværende forsvars– og flugtborge Peyrepertuse, Queribus, Puylaurens, Puivart og Lastours. Der er også den meget velbevarede fæstningsby Carcassonne. En dobbelt ringmur med 54 forsvarstårne omgiver den middelalderlige bebyggelse.

Der er Pont du Gard, det mægtige bygningsværk, en akvædukt, som i romertiden forsynede byen Nimes med vand. Baglandet byder på maleriske småbyer i drømmeagtige dale, bizarre klippeformationer og slugter.peyrepertuse

Der er mange muligheder for sportsaktiviteter i området bl.a. windsurfing, fiskeri, cykling, bjergvandring m.m. Der er golfbaner indenfor en times kørsel fra huset.

Der er ganske enkelt muligheder for at få både en spændende og afslappende ferie i Jujols.

carcassonne